Stichting Van Ravenswaaijstede

Zorgboerderij

Als oprichter en begeleider van Stichting Van Ravenswaaijstede stel ik mij graag aan u voor. Mijn naam is Annemarie van Gelder en al meer dan 30 jaar werkzaam in de zorg- en dienstverlening. Mijn passie is werken met mensen en voor mensen. Als hulpverlener ben ik betrokken bij mensen met diverse problemen en aandoeningen. Deze zijn heel uiteenlopend, zoals verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, autisme en aanverwante stoornissen, gedragsproblemen, psychiatrische- en psychosociale problemen, verslavingsverleden etc. 

Het opzetten van een eigen zorgboerderij is een ultieme droom die ik werkelijkheid wil laten worden en waar met hart en ziel aan gewerkt wordt. Dit doe ik samen met mijn partner en zoon. De locatie kent een bijzondere geschiedenis. In 1928 liet mijn overgrootvader, dhr. H.G. van Ravenswaaij, de woning bouwen. De grond erom heen werd gebruikt voor agrarische bedrijvigheid om wat vee te houden, een moestuin aan te leggen etc. Mijn overgrootvader, de opa van mijn vader is overleden op 95-jarige leeftijd, toen ik 15 jaar oud was. Hij is al die jaren daar blijven wonen samen met mijn ouders en ik. Het betreft dan ook een familiewoning waar mijn vader is geboren en getogen. Ook ik ben daar geboren en heb mijn jeugd daar doorgebracht. Naast het werken in de zorg- en dienstverlening heb ik ook affiniteit met de natuur en dieren en kan ik dit samenvoegen tot een mooi geheel. 

Stichting Van Ravenswaaijstede heeft zijn naam te danken aan mijn overgrootvader. De opzet van de zorgboerderij is mede te danken aan mijn vader, dhr. G.H.G. van Gelder. Hij heeft in de beginfase een belangrijke rol gespeeld door zich volledig in te zetten tijdens alle voorbereidingen. Echter na een kort ziekbed is hij op 9 april 2019 overleden. De zorgboerderij wordt mede voortgezet ter nagedachtenis van hem.

De stichting is een kleinschalige zorgboerderij zonder winstoogmerk. 

De manier waarop wij werken aan de doelstellingen van de stichting staat beschreven in het beleidsplan.